Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Έχετε επιλέξει 0 Προϊόντα

Νέα - DIVA ECO ENERGY (25/05/2011)

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι τώρα στην καρδιά του ενδιαφέροντος των ανθρώπων.  Σε έναν τομέα όπου αλλάζει και όπου νέοι κανόνες κατασκευής επιβάλλονται έτσι ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί η απόδοση των κτιρίων, η εταιρεία Βοϊβόδας Α.Ε. μέσω του οίκου Portalp προσφέρει μια καινοτόμα λύση στις αυτόματες πόρτες συναντώντας τις υψηλότερες θερμικές απαιτήσεις (RT 2005, draft RT 2010 project)!


Συρομένη Πόρτα με Θερμική Προστάσια

Η DIVA ECOENERGY είναι η πρώτη αυτόματη πόρτα θερμικής προστασίας. Συνδυάζοντας τεχνική απόδοση και στυλ, συμβάλλει στη:

o Βελτίωση της θερμικής άνεση στα κτίρια τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

o Διευκολύνει την συνεισφορά από το φυσικό φως στην μείωση των αναγκών φωτισμού (εξοικονόμηση ενέργειας)

o Λειτουργεί σε ενεργειακή τάση κατά διαστήματα ζέστης και κλιματισμού

(1) Θερμική αγωγιμότητα σε ένα άνοιγμα Η2700 x W4190 (πέρασμα H2500 x W2000 mm) / υπολογισμός σύμφωνα με τα δεδομένα EN14351

 

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου συνεπάγεται εξέταση όλων των στοιχείων μιας πρόσοψης. Αν το γυαλί απεικονίζει τις τάσεις σε ένα ήδη υπάρχων κτίριο, εσωτερικά και εξωτερικά, οι γυάλινες προσόψεις μιας αυτόματης πόρτας πρέπει, περισσότερο από ποτέ, να συναντούν δυο ζητούμενα: να επιτρέπουν να περνάει το περισσότερο φως (φυσικό φως) καθώς βελτιστοποιούν την μόνωση της θερμοκρασίας και του ήχου.

Η DIVA ECOENERGY είναι η πρώτη θερμικής προστασίας αυτόματη πόρτα. Η θερμική απόδοση της βασίζεται σε ένα συνδυασμός τριών απαραίτητων συστατικών: θερμική προστασία του καλύμματος και των πλαισίων, και ειδικούς υαλοπίνακες.

 

Τι ποιο σχετικό από μια φωτογραφία για να «υπογραμμίσουμε» την θερμική συμπεριφορά των δυο πόρτων;

 

Ένας χάρτης των θερμοκρασιών της επιφάνειας μπορεί να γίνει με την χρήση υπέρυθρης θερμογράφου. Η μελέτη διεξήχθη αμιγώς για λόγους εκπαιδευτικούς και επίδειξης αλλά το αποτέλεσμα είναι εύγλωττο.

 

U(1)= 2 W/m2.K

(1) Θερμική αγωγιμότητα για άνοιγμα H2700 x L4190 (αυτό είναι ένα άνοιγμα H2500 x L2000 mm)